Gedurende de therapie krijg je ondersteuning en begeleiding bij die situaties die je als ongewenst, ongemakkelijk, pijnlijk of frustrerend ervaart. We gaan samen aan de slag om de situatie en hulpvraag inzichtelijk te krijgen. Er wordt geluisterd zonder oordeel, alles mag er zijn. Je leert te verwerken, los te laten en om te gaan met bestaande problemen. Zo bevorder je zelf je herstel en geestelijk en emotioneel welbevinden waardoor je in staat bent om met volle vertrouwen je eigen weg in het leven weer aan te kunnen.

Psychosociale problemen kunnen zich voordoen in de vorm van psychische problematiek (zoals stemmingsproblemen, laag zelfbeeld, angst, onzekerheid, trauma- en rouwverwerking, onrust, irritatie, stress, piekeren, vermoeidheid maar ook in de vorm van gezins- en relatieproblemen, eenzaamheid en identiteitsproblemen.

Psychosociale Therapie omvat een breed scala aan behandelmethodieken. Bij elk van deze therapievormen wordt aandacht besteed aan de eenheid die er bestaat tussen lichaam en geest.

Alle vormen worden gegeven op haptonomische benaderingswijze. Haptonomie is de wetenschap van het menselijke gevoel en gevoelsleven, kortweg de wetenschap van de affectiviteit.   

De richtingen waarin ik me gespecialiseerd heb zijn Traumaverwerking (EMDR), Individuele Mindfulness, Bachbloesemtherapie en Voetreflexologie.

There is a crack in everything, that’s how the light gets in.

– Leonard Cohen –

Zorgverzekeraars hebben Psychosociale Therapie in het aanvullend pakket opgenomen. Ze keren een gehele of gedeeltelijke vergoeding uit.